Klaarstomen entreetoets

De Entreetoets … voor iedere leerling uit groep 7 een spannend moment. Moet ik nu echt laten zien wat ik kan? Hoe ga ik dat voor elkaar krijgen? Betekent de Entreetoets een voorlopig (en misschien bindend?) advies? Allerlei vragen waar zevende groepers mee in de maag zitten. Voor sommige leerlingen is de entreetoets soms zo spannend, dat het veel druk geeft om goed te presteren en het zelfs faalangst oproept.
Bij deze leerlingen kan het volgen van de training ‘Klaarstomen Entreetoets’ een uitkomst bieden. Het is van belang dat een leerling kan laten zien wat hij of zij daadwerkelijk kan, zonder dat spanning of onbegrip de overhand heeft. Het doel van deze training is daarom niet om de vragen van de CITO uit je hoofd te leren, maar om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de Entreetoets.


Doelen:
  • Maak kennis met de vraagstelling
  • Leer om te gaan met tijdsdruk
  • Leer taakgericht werken
  • Leer om te gaan met spanning
Inhoud en duur van de training:
  • De training bestaat uit het oefenen van (oude) Cito- en entreetoetsen, maar ook extra uitleg en oefenstof bij de specifieke onderdelen die een leerling moeilijk vindt is een wekelijks terugkerend onderdeel. Daarnaast hebben wij oefenmateriaal dat speciaal is ontworpen voor de voorbereiding op de Entreetoets.
  • Ons advies is om vroeg in het schooljaar te beginnen met de citotraining. Dit geeft de leerling de tijd om zeker te worden van zichzelf en de moeilijkere stof zich eigen te maken.

 

Meld uw kind nu aan voor de training ‘Klaarstomen Entreetoets’ en laat hem of haar vol goede moed aan de Entreetoets beginnen!